Press Kit 

Dit is een paragraaf. Klik hier om je eigen tekst toe te voegen.

Bio:

Zeeuwse singer/ songwriter Ellen Shae staat al vanaf 13 jarige leeftijd als zangeres op het podium toen ze 16 was volgde ze klassieke gitaarlessen maar gaf toen al haar eigen draai aan de composities. Ze zong in verschillende bands. Op autodidacte en eigenzinnige wijze ontwikkelde ze zich verder op gitaar en begon met het schrijven van liedjes in 2014 bracht ze als independent artiest haar debuutalbum "My window"uit en in 2017 volgde de ep "Clouds" (o.a. te koop bij Plato) Momenteel werkt ze aan een nieuw album waarvoor ze samenwerkt met de Amerikaanse Producer Rich Depaolo (Ithaca) het album wordt grotendeels opgenomen in Amerika (gedeeltelijk in België met engineer Arjan Boogaert Barefoot Studio). Zomer 2019 stond ze als eerste Nederlandse arties op het Falcon Ridge Folk Festival in Hillsdale NY in Amerika. In haar werk invloeden uit de folk, jazz en americana. 

In een tijdsbestek van vijf liedjes weet Shae je te betoveren met haar verfijnde stem, waarin een eigenheid doorklinkt die je haar voor altijd doet herkennen - Joost Festen, 8weekly "Clouds"

Mooie afgeronde liedjes met invloeden uit de jazz, folk en bluesmuziek. De vijf composities, sluiten prima aan bij haar vertederende vocalen, die qua timbre en frasering soms doen denken aan Janis Ian - Johan Schoenmakers, Altcountry forum "Clouds"

Haar debuutalbum bevat uitstekende americana - Johan Derksen, Muziek voor volwassenen "My Window"

Ellen heeft een prachtige loepzuivere stem wat een kwaliteit en wat een uitstraling. Om te zoenen zo mooi - Fred Schmalle - Real Rootscafé

Met minimale middelen een verrassende muzikale diepte achter haar betrokken teksten armoede, ruzie, buiten gesloten worden. Ze blijkt echter een overtuigende singer/ songwriter die veel meer ziet dan het Zeeuwse landschap - Ruud Heijer, Kippenvel.net "My Window"

Songs album Clouds 

Clouds
Keeping the spirit alive
Not my Fight

Koptekst 3

Songs album My Window

Mrs B
Fight
Down up in a Tree

Video's